Hier vind je informatie over klachten, ziektebeelden en alles wat je er praktisch gezien over wilt weten. Je kunt hier alle klachten vinden die je met een natuurgeneeskundige behandeling kunt verlichten of waar je helemaal van af kunt komen. Deze kennisbank wordt regelmatig aangevuld.

Klachten zijn signalen dat er iets niet goed gaat in het lichaam. Dat klinkt logisch hé. Toch hebben wij geleerd dat klachten opgelost worden door naar de dokter te gaan en die zal zorgen dat je ervan af komt. Even een pil en dan is het klaar. Lang niet altijd dus! De meeste pillen genezen niet maar onderdrukken of grijpen in op een proces in je lichaam met behulp van chemie. Je bent dan even van je klacht af maar de oorzaak is niet aangepakt. Het blijft dus aanwezig en kan zich vaak verder ontwikkelen naar iets ernstigers.

Natuurlijk ligt wat ik nu zeg iets genuanceerder.

Wat ik je duidelijk wil maken is dat het goed is om je klachten nader te onderzoeken. Klachten kun je zien als een klacht die je lichaam bij je indient omdat er iets niet goed gaat of omdat je het niet goed behandelt. Een ingediende klacht verwacht om te worden behandeld oftewel dat er actie ondernomen wordt om een beter resultaat te krijgen. Kleine klachten vergen een korte aanpak en een korte weg terug naar gezondheid. Grote en langdurige klachten vergen een rigoureuzere aanpak en dus een langere weg terug naar gezondheid. Je kunt daar zelf veel aan doen als je weet waar je op moet letten. Ik zal je daar in artikelen in deze rubriek of in mijn blogs meer over vertellen.

Artikelen over Lichamelijke klachten

Stofwisseling

Een ander woord voor stofwisseling is metabolisme. Dit woord wordt vaak gebruikt in termen als stofwisselingsziekten of Metabool Syndroom. Stofwikkelingsziekten komen helaas vaak voor, ook zonder dat we ons daarvan bewust zijn. Het is één van de oorzaken dat je je zo...

Hoe herken je een burnout

Wat is een burnout Een burnout is een overload aan stress waar langdurig geen aandacht aan is besteed. Je bent opgebrand. Het verschil tussen vermoeidheid en burnout is dat je bij een gewone vermoeidheid na een poosje rust weer volledig hersteld bent. Bij een burnout...