Home » Blog » Klachten » Klachten door littekens verminderen

Klachten door littekens verminderen

door | 17 okt, 2017 | Bewustwording, Klachten

Een litteken kan je behoorlijk dwars zitten. Hoe fijn zou het zijn als je geen last meer zou hebben van je litteken en deze er ook nog eens stukken beter uitziet?

Bij een litteken denken we vaak aan de zichtbare effecten op onze huid. Maar er kunnen ook littekens in je lichaam zijn ontstaan door een operatie of een ongeluk.

Een litteken kan op verschillende manieren een stempel op je leven drukken:

  • je hebt last van jeuk
  • je voelt een regelmatig terugkerende pijn
  • je kunt een bepaalde beweging minder goed maken dan voorheen
  • de plek is gevoelloos
  • de plek trekt
  • lopen, sporten of iets vastpakken gaat moeilijker
  • er zijn in de jaren erna klachten gekomen waarvan niemand snapt hoe ze zijn ontstaan

Herken jij één van deze klachten? Dan moet je zeker even verder lezen.

Littekens en meridianen

Westers onderzoek laat zien dat alle processen in ons lichaam worden aangestuurd door energie in de vorm van stroom, chemische energie of licht.

Volgens eeuwenoude Chinese geneeskunde stroomt al die energie via 24  meridianen door het lichaam. Die meridianen komen samen in de buik en in het hoofd. Veel klachten ontstaan door een storing in die meridianen. Je raakt dan uit balans, dat zich uit in de vorm van klachten.

Hoe littekens klachten veroorzaken

Littekenweefsel is specifiek soort bindweefsel. Het heeft andere eigenschappen dan het normale weefsel eromheen. Als litteken-cellen niet goed communiceren met hun omgeving dan geleiden ze de meridiaan energie niet en integreert het litteken nauwelijks in zijn omgeving. Het wordt hard, geïrriteerd en koud.

Loopt er een litteken door je meridiaan? Dan vind je energie niet goed de weg door het littekenweefsel. Het litteken hindert zo de doorstroming van je energie en verstoort je balans. Er ontstaat op den duur pijn of andere klachten.

Zodra er weer energie door je litteken stroomt, begint je lichaam zich te herstellen. Er ontstaat weer balans en klachten verminderen.

Onverwachte klachten

Wat niet veel mensen weten is dat littekens ook klachten kunnen veroorzaken die je niet direct aan je litteken zou koppelen.

Een litteken op je knie kan bijvoorbeeld heel verschillende gevolgen hebben.

  • Zit het litteken aan de voorkant van je knie dan stoort het je maagmeridiaan. Daarvan kan je buikpijn krijgen.
  • Zit het litteken aan de buitenkant van je knie, dan hindert dat de galblaasmeridiaan waardoor je last krijgt van bijvoorbeeld je heup en krijg je hoofdpijn als je vet eet.

Hoe weet je of jouw litteken meerdere klachten veroorzaakt?

Dat is nou de reden waarom ik zo enthousiast deze blog schrijf. Sinds kort kun je bij mij een Raymedy behandeling ondergaan. Deze koppelt oosterse geneeskunde aan westerse wetenschap en laat je de verbanden zien tussen je klachten en je litteken.

Behandeling en resultaten bij littekenbehandeling

Daarnaast zorgt deze methode ervoor dat jouw energie weer ongehinderd door je lichaam/litteken kan stromen, waardoor het litteken verzacht, sneller en mooier heelt en klachten kunnen verminderen.

Al bij de eerste behandeling kan er een weldadig gevoel ontstaan. Je voelt dan dat energie weer gaat stromen. Wat zich dan precies herstelt hangt af van de meridian(en) die door je litteken onderbroken werden. Vaak zie je al resultaat bij 3-5 behandelingen, afhankelijk van hoe oud het litteken is.

Heb jij last van littekenweefsel, zodanig dat het je in je functioneren belemmert, maak dan een afspraak voor een gratis kennismakings- en introductie gesprek.

Hoe fijn zou het zijn als je blijvend van je litteken-klachten af kunt komen? Ik laat je graag zien hoe het werkt.

Over Sylvia

Natuurgeneeskundepraktijk Boxmeer

Natuurgeneeskundepraktijk Boxmeer

Het is mijn missie jou te begeleiden naar een goede gezondheid zodat jij je leven weer kunt gaan leven in plaats van lijden.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sylvia Peters Rit

Sylvia Peters Rit

Praktijk Natuurgeneeskunde & Bewustwording

I will be back soon

Sylvia Peters Rit
Hallo 👋
Waarmee kan ik je helpen?
Start Chat met Sylvia:
chat
Tweet
Share
Share
Pin