Voeding en leefstijl

Kippensoep tegen griep en verkoudheid

Onze grootmoeders wisten het al lang: kippensoep tegen griep en verkoudheid. Wel zelf maken want dan weet je zeker dat alle voedingsstoffen er nog in zitten. Het is heel gemakkelijk en overheerlijk. Ooit geproefd, dan wil je nooit meer kant en klaar.

Wat heb je nodig voor deze kippensoep tegen griep en verkoudheid:

  • 1,5 liter water
  • een schep Herbamare bouillonbasis of 3 biologische bouillonblokjes (tuinkruiden bijvoorbeeld)
  • 300 gram soepgroenten: neem bleekselderij, wortel, brocolli, prei en ui, liever geen voorgesneden, maar heb je haast – geen probleem
  • 4 biologische kipdrumsticks of twee grote kippenpoten (kip met bot geeft je natuurlijk collageen)
  • zout en peper;
  • 1 theelepel gemalen komijn;
  • om het af te maken: 2 gekookte eieren
  • en eventueel: verse bladselderij, peterselie en/of lavas

Zo maak je die heerlijke kippensoep

  • breng het water aan de kook en voeg de bouillonbasis toe
  • de kip alvast aan de bouilon toevoegen en ongeveer 20 minuten op laat vuur laten pruttelen
  • in de tussentijd de prei, ui, wortel, bleekselderij, broccoli fijn snijden
  • haal de kip uit de bouillon, haal het velletje ervan af, pluk het vlees ervan af, gooi velletjes en botten samen weg.
  • doe het vlees weer terug in de bouilon
  • groenten en komijn aan de bouilon toevoegen
  • gedurende 5 à 6 minuten laten pruttelen. Regelmatig roeren
  • kook ondertussen de eieren tot ze hard zijn en pel ze alvast
  • het vuur lager zetten, zout en peper naar believen toevoegen en het geheel laten koken tot je de groenten gaar genoeg vindt
  • verdeel dan de soep in grote kommen of soepborden;
  • snijd de ei in kwarten, leg ze op de soep;
  • maak het af met eventueel genoemde kruiden (als je het lekker vindt mag je die ook eerder aan de soep toevoegen)

Een heerlijke kippensoep! Helemaal zelf gemaakt. Eet smakelijk!

Extra tip:

Maak de kippenboulion vooraf en vries ze in per portie of per aantal porties. Zo ben je een volgende keer sneller klaar!
Maak de kippenbouilon altijd mét bot, zo krijg je natuurlijk collageen binnen, goed voor je huid en eigen botten.

 

Delen
Gepubliceerd door:
Sylvia Peters Rit

Recente artikelen

Griep en verkoudheid voorkomen

De herfst is hét seizoen waarin we met griep en verkoudheden worden geconfronteerd. Lees hier…

8 maanden geleden

Golden Milk – reinigende drank

Golden Milk of Turmeric Latte staat bekend om zijn heilzame en reinigende werking. Goed bij…

8 maanden geleden

Voeding als medicijn – in de voetsporen van Dr Moerman

Een indruk van het jubileumcongres 50 jaar MMV met bekende professionals op gebied van 'Voeding…

9 maanden geleden

Het voedingsadvies voor iedereen

Op zoek naar hét voedingsadvies? Dat vind je hier.

11 maanden geleden

Waarom ketogeen dieet veelbelovend is

Het ketogeen dieet staat steeds meer in de belangstelling bij medici. Het is zo veelbelovend…

1 jaar geleden

Geluksmomentjes die ongelukkig maken

Geluksmomentjes uit reclames. Wie wil dat nu niet. Nee, je wil ze niet als je…

1 jaar geleden