Onze grootmoeders wisten het al lang: kippensoep tegen griep en verkoudheid. Wel zelf maken want dan weet je zeker dat alle voedingsstoffen er nog in zitten. Het is heel gemakkelijk en overheerlijk. Ooit geproefd, dan wil je nooit meer kant en klaar.
Wat heb je nodig voor deze kippensoep tegen griep en verkoudheid:
- 1,5 liter water
- een schep Herbamare bouillonbasis of 3 biologische bouillonblokjes (tuinkruiden bijvoorbeeld)
- 300 gram soepgroenten: neem bleekselderij, wortel, brocolli, prei en ui, liever geen voorgesneden, maar heb je haast – geen probleem
- 4 biologische kipdrumsticks of twee grote kippenpoten (kip met bot geeft je natuurlijk collageen)
- zout en peper;
- 1 theelepel gemalen komijn;
- om het af te maken: 2 gekookte eieren
- en eventueel: verse bladselderij, peterselie en/of lavas
Zo maak je die heerlijke kippensoep
- breng het water aan de kook en voeg de bouillonbasis toe
- de kip alvast aan de bouilon toevoegen en ongeveer 20 minuten op laat vuur laten pruttelen
- in de tussentijd de prei, ui, wortel, bleekselderij, broccoli fijn snijden
- haal de kip uit de bouillon, haal het velletje ervan af, pluk het vlees ervan af, gooi velletjes en botten samen weg.
- doe het vlees weer terug in de bouilon
- groenten en komijn aan de bouilon toevoegen
- gedurende 5 à 6 minuten laten pruttelen. Regelmatig roeren
- kook ondertussen de eieren tot ze hard zijn en pel ze alvast
- het vuur lager zetten, zout en peper naar believen toevoegen en het geheel laten koken tot je de groenten gaar genoeg vindt
- verdeel dan de soep in grote kommen of soepborden;
- snijd de ei in kwarten, leg ze op de soep;
- maak het af met eventueel genoemde kruiden (als je het lekker vindt mag je die ook eerder aan de soep toevoegen)
Een heerlijke kippensoep! Helemaal zelf gemaakt. Eet smakelijk!
Extra tip:
Maak de kippenboulion vooraf en vries ze in per portie of per aantal porties. Zo ben je een volgende keer sneller klaar!
Maak de kippenbouilon altijd mét bot, zo krijg je natuurlijk collageen binnen, goed voor je huid en eigen botten.
0 Reacties