Mentaal-emotioneel sterk staan

Ontdek je eigen wijsheid
9

Kon ik mijn gedachten maar stilzetten

Je blijft maar malen, piekeren. Je komt niet tot rust en het verpest je nachtrust

9

Ik ben zó emotioneel, dat wil ik niet

Je wordt overmant door emoties, soms weet je waardoor dat komt maar vaak ook niet.

9

Je bent overgevoelig, zeggen ze

Je kunt je verhaal niet kwijt, je hebt het gevoel dat niemand je begrijpt, hoort of ziet staan. Je voelt je eenzaam.

Je innerlijk spreekt

Het liefst wil je negatieve gedachten en gevoelens wegstoppen. Echter, ze blijven komen totdat je er wat mee gedaan hebt. Het zijn boodschappen vanuit je innerlijk dat er iets mee gedaan moet worden. Dat je beter voor jezelf mag zorgen. Doe je dat niet leidt dat uiteindelijk tot lichamelijke klachten. Zo werkt het nu eenmaal. Dus kun je er maar beter naar luisteren, toch? Wanneer je leert luisteren naar jezelf en durft te handelen naar wat nodig is voor jou maakt dat je leven een stuk leuker, gemakkelijker en rijker. Je hebt meer veerkracht en je voelt dat je weer alles aan kunt. Dat geeft pas innerlijke rust.

“Door jezelf serieus te nemen ontdek je wat voor een wijs mens jij bent.”

Van het hoofd naar het hart

Wij denken dat wij bewuste keuzes maken. Helaas is dat niet altijd zo. Ons gedrag en ons denken worden gestuurd door emoties. Emoties zijn eng, vooral die emoties die ons niet lekker in ons vel laten voelen, zoals angst. We proberen allerlei oplossingen te bedenken om daarvan af te komen, het niet te voelen, met het hoofd.  Tijdens mijn opleidingen heb ik gemerkt dat ons dat juist in de problemen brengt. Emoties spreken vanuit het hart en de ziel. Daar spreekt een krachtige wijsheid uit. Soms lijkt het heel onlogisch (weer denken). Vaak is het out-of-the box. Het mooie is dat als je bewust wordt van wat jou gelukkig maakt, de oplossing in je hoofd vanzelf komt, zonder  herkauwen van gedachtes en herbeleving van gebeurtenissen. Dat lukt vaak niet zonder hulp. Ik zie dagelijks mensen verlicht naar huis gaan als de negativiteit omgebogen is naar zelfliefde en eigen-wijsheid.

Het gevoel dat jij je leven weer lééft in plaats van lijdt.

Opluchting, de lasten afgenomen

Onbewust kun je jezelf heel wat opleggen. Wanneer je af bent van die last van je schouders kun je letterlijk opgelucht ademhalen. Er blijft dan energie over om je klachten te helen. Dat geeft energie!

Volop energie

Je hebt er weer zin in, je bent vitaal, ondernemend, sociaal actief. Je maakt weer deel uit van de samenleving, je maakt plannen en voert ze ook uit.

Rust en vertrouwen

Je weet wie je bent en durft dat ook te zijn. Je straalt van zelfvertrouwen. Natuurlijk ben je ook wel eens uit balans of wordt je ziek. Dat duurt echter minder lang, want jij weet je rust weer gauw te vinden en ook wat jij nodig hebt om je weer lekker te voelen.

Ervaringen van mijn klanten

Door de behandelingen werd mijn moeheid steeds minder. Ik werd weer energieker. Kon meer hebben aan mijn hoofd. Kreeg weer eigen initiatieven. Ik werd weer meer ik.
Een fijne bijkomstigheid dat mijn koortslip, welke ik regelmatig had, ik nu al maanden niet meer heb gehad.
Tijdens deze behandelingen, praatte we ook over mezelf als persoon, mijn valkuilen, zingeving, waar wordt je blij van, verleden, je opvoeding e.d.
Ook hierin heeft Sylvia me begeleidt en gecoacht. Al bij al fijne behandelingen bij een fijn persoon,

K.J. 59 jaar

Sylvia heeft mij geholpen met chronische spierklachten en vermoeidheidsproblemen. Ik voel me voor het eerst sinds jaren weer echt vitaal. Sylvia zelf is een warme en vriendelijke vrouw. Ze neemt echt de tijd voor haar cliënten, voelt precies aan wat er nodig is en kan verschillende behandelmethoden combineren.
Arwen Odin, 25 jaar

Ik heb de behandeling als heel fijn ervaren, vooral denk ik omdat ik eens mijn hart heb kunnen luchten zonder me hier vervelend bij te voelen.

V.S. , 25 jaar

Wat gebeurt er tijdens een consult

Een goede klik is belangrijk. Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek gaan we over tot een intakegesprek. Samen bespreken we jouw doel en de mogelijkheden om die te bereiken. 

Afhankelijk van de klacht en de doelstelling wordt een behandelplan opgesteld. Dat is meestal een combinatie van verschillende behandelmethoden uit onderstaande categoriën. Dat is dan ook het moment om een behandelovereenkomst te tekenen die ik verplicht ben aan jou te overhandigen.

Wil jij je weer vrij en vol energie voelen?

En leren hoe je dit zelf kunt doen? Maak dan een afspraak.

Veelgestelde vragen

Wat doe je precies als natuurgeneeskundig therapeut?

Afhankelijk van de reden dat je komt wordt er gekeken naar waar je op dat moment het meest aan hebt op gebied van leefstijl zoals voeding, slaap en beweging, maar ook naar je mentale en emotionele belasting, zingeving en energie.

Kan ik ook 's-avonds afspreken?
In principe werk ik overdag. De avond is van nature de tijd om je te ontspannen. Als dit is wat je nodig hebt wil soms wel eens een uitzondering maken. Bel me gewoon even om dit te bespreken.
Worden de behandelingen vergoed?
Vergoedingen vallen bij de meeste zorgverzekeraars onder alternatieve geneeswijzen. Of ook jij de behandelingen vergoed krijgt is afhankelijk van de zorgverzekeraar en het door jou gekozen aanvullende pakket. Check dus altijd zelf je polis en kijk verder dan de omschrijving ‘alternatieve geneeswijzen’. Niet alle methodes worden namelijk vergoed. Meer informatie tref je elders op mijn website (LINK)
Wat gebeurt er als ik een afspraak maak?

Als we elkaar nog niet kennen hebben we eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens het eerste consult doe ik een intake. Aan het eind van de intake bespreken we samen wat we gaan doen. Als we ‘klaar’ zijn evalueren we de behandelingen.

Moet ik me voorbereiden op een consult?
Niet voor het kennismakingsgesprek. Na dit gesprek zou ik je alvast een intakeformulier, een voedingsdagboek kunnen toesturen om in te vullen. Later kun je thuisopdrachten mee krijgen die we tijdens een consult altijd eerst bespreken.
Doe je ook consulten aan huis?
Alleen als je niet in staat bent om te komen, je niet afgeleid wordt tijdens het consult en jouw privacy is gegarandeerd. Neem dan even contact met mij op. Het mag geen belemmering zijn om een afspraak te maken. De praktijk is overigens rolstoelvriendelijk en makkelijk bereikbaar.

Ervaringen van mijn klanten

Ik heb prettig gewerkt met Sylvia. Ze begreep meteen waar ik naar toe wilde en ze wist me met haar goede en duidelijke uitleg te overtuigen van gezond eten en bewegen. Stapje voor stapje ben ik toegewerkt naar een gezondere leefstijl. En daar heeft Sylvia me uitstekend in begeleid!’
N.K. 48 jaar

De begeleiding van Sylvia vond ik prettig. Zij heeft mij geholpen om (weer) te kiezen voor een  gezondere levensstijl.  Met aanmoedigende gesprekken maakt zij je bewust van je valkuilen en geeft zij alternatieven om jouw doel te bereiken. Daarnaast geeft zij een aantal praktische tips en hulpmiddelen, zoals een overzicht voor gezonde voeding en weekplannen.
M.S. 63 jaar

Wil jij je weer vrij en vol energie voelen én leren hoe je dat zelf doet?

Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je mag natuurlijk ook meteen een consult-afspraak maken.