Bewustwording is ontwikkeling

Bewustwording suggereert dat je je nog ergens niet bewust van bent. Dat je onwetend bent. Als je het in grote lijnen bekijkt is dat ook zo. We weten nog niet half hoe al wat is in elkaar steekt. Als mensheid komen we nog steeds voor verrassingen te staan en ontdekken we nog steeds dat wat we eerst dachten hoe het zat eigenlijk anders in elkaar zit. Bijvoorbeeld: een paar eeuwen geleden dachten we nog dat de aarde plat was, vervolgens dat de aarde het middelpunt van het universum was, nu dat we onderdeel zijn van een sterrenstelsel dat weer onderdeel uitmaakt van vele sterrenstelsels waar we helemaal niets vanaf weten. Dat heeft consequenties (gehad) voor hoe we leven en met elkaar omgaan.

Je hoeft alleen maar te zijn, dat geeft rust

Bewustwording is het steeds meer ontwaken van de essentie van ‘Zijn’, weten wie je werkelijk bent in plaats van wie je denkt te zijn of hoort te zijn. Bewustwording is tegenwoordig erg ‘in’. We beseffen steeds meer dat we meer zijn dan we denken. Denken doen we vooral met ons hoofd. We ‘denken’ vaak dat we de keuzes die we maken altijd bewust maken. Ik moet je teleurstellen. Dat is niet zo. Je maakt je keuzes op basis van je emoties die in je geheugen zijn opgeslagen. Vaak ben je je daar niet bewust van. Je hersenen maken aan de hand van kapstokjes altijd een selectie uit je geheugen die matchen met een situatie. Dat betekent dat je keuzemogelijkheden veel ruimer zijn dan op het eerste gezicht lijkt.

Het is als de ijsberg. Je ziet alleen het topje boven water uitkomen, dat is wat je je bewust bent, maar er ligt véél meer van de ijsberg onder water. Je zou dat ‘onder water’ gedeelte kunnen zien als je onderbewuste. Veel doe je dus onbewust.

Taal is mooi, je kunt ermee spelen. Zo ook met de woorden bewust-onbewust-onderbewust.
Je zou kunnen zeggen dat je onbewust je onderbewuste gebruikt terwijl je denkt dat je bewust bezig bent. Dat doe je zolang je nog bij bewustzijn bent. Als je je bewustzijn verliest ben je dood. Of toch niet? Dat blijft vooralsnog de vraag want soms ‘weten’, ‘voelen’ we dingen die we nog niet kunnen verklaren maar die er wel zijn.

Wat heb je eraan om bewust te worden?

Nu is het de kunst dat onder- of onbewuste naar het bewuste te krijgen zodat je gebruik kunt maken van de wijsheid ervan: jouw innerlijke wijsheid.
Het geeft je bijvoorbeeld veel meer ruimte om je leven te leiden zoals jij dat wilt.  In je onderbewuste ligt een schat aan mogelijkheden.
Veel mensen zijn zich er al van bewust dat als je de natuur om je heen om zeep helpt dat dit ten koste van ons als mens gaat. De natuur leeft voort als wij al lang verdwenen zijn en gebruikt daarvoor zijn eigen universele wetten.
Het zorgt ervoor dat je niet steeds dezelfde valkuilen tegenkomt, maar flexibel kunt omgaan met wat er om je heen gebeurt, je veerkracht wordt vergroot.
Vanuit je onderbewuste komt je creativiteit om te creëeren.
Het zorgt ervoor dat je grote verbondenheid voelt waardoor eenzaamheid verdwijnt en eenheid weer wordt ervaren.
Het leven een stuk lichter wordt ervaren.
Je beseft dat de mens in wezen, in essentie, altijd deugt en het liefste geeft en deelt.
Je vanuit verschillende perspectieven het leven kunt aanschouwen en vervolgens handelen: vanuit het lichaam, vanuit de geest oftewel het ego, vanuit de ziel.
Je vanuit deze verschillende perspectieven steeds nieuwsgieriger wordt en uiteindelijk beseft dat er wel een overkoepelend bewustzijn moet zijn om het geheel te laten leven, oftewel dat we nog steeds het leven niet ten volle begrijpen, zo intelligent is het
Dat controle over het leven hebben zinloos is, dus kun je je net zo goed ontspannen
Dat je er bent is al een wonder op zich, wij zijn een wonder met grote potentie, laten we daar gebruik van maken
Je eindeloos kunt filosoferen en vervolgens andere keuzes kunt maken die ten goede komen van al wat is

Enzovoorts…

Geniet dus van je bewustwording en ont-span!

 

 

 

Artikelen over Bewustwording

Energie: meer tussen hemel en aarde

Niet zien wél voelen Alles bestaat uit energie. Zo heb je grofstoffelijke energie, dat in feite vaste stof is zoals je lichaam, maar het kan ook een steen of boom zijn. En er is fijnstoffelijke energie, dat wat je niet kunt zien maar er wel is. Zoals bijvoorbeeld alle...

Wat zijn chakra’s

In de Oosterse Geneeskunde gelooft men dat ieder mens uit een fysiek en energetisch lichaam bestaat die met elkaar in verbinding staan. Je zou kunnen zeggen dat wat zich uiterlijk toont ontstaat van binnenuit door bijvoorbeeld je overtuigingen of hoe je de wereld om...

Resonantie en frequentie

In de natuurgeneeskunde gebruiken we vaak de term resonantie, frequentie en energie. In dit artikel lees je meer over resonantie en frequentie. Resonantie Er zijn verschillende betekenissen van het woord ‘resonantie’ volgens het woordenboek. De betekenis...

Emoties

Emoties heb je overal en altijd. Het bepaalt je stemming, hoe je reageert en welke beslissingen je neemt, kortom hoe je in het leven staat. Het is afhankelijk van je opvoeding en de normen en waarden van je cultuur hoe je met emoties omgaat. Voor mij fungeren emoties...
Sylvia Peters Rit

Sylvia Peters Rit

Praktijk Natuurgeneeskunde & Bewustwording

I will be back soon

Sylvia Peters Rit
Hallo 👋
Waarmee kan ik je helpen?
Start Chat met Sylvia:
chat