Home » Blog » Bewustwording » Het is wat het is: kom uit de herfstblues

Het is wat het is: kom uit de herfstblues

door | 1 nov, 2021 | Bewustwording

Vallende blaadjes, harde wind, pijpenstelen regenen: zij luiden de weg in naar de donkere korte dagen van de winter. Het is wat het is. De zon schijnt op de kleurenpracht van de herfstbladeren en herfstbloemen. Herfst: het is wat het is. Zo kan ook ons humeur meegaan met dit herfstseizoen: lachen om de oogst, wat je bereikt hebt, waar je dankbaar voor bent, maar ook huilen om wat je verloren hebt of bang bent om te verliezen. Dan heb je de herfstblues. De natuur laat zien dat alles voorbij gaat en weer opnieuw begint. Wanneer je in de herfstblues bent beland zou het fijn zijn als je ook het mooie weer gaat zien. Het is allemaal een kwestie van perspectief. Je kunt ook denken: het is wat het is, alles gaat voorbij en er komt weer iets nieuws voor in de plaats, ben benieuwd wat er dan is.

De natuur: het is wat het is

Wanneer de herfstblues je overvallen ga dan eens de natuur in en wees daar helemaal. Wees stil en kijk eens bewust om je heen, luister. Kijk en hoor dan eens wat je hoort. Een boom, een plant, die denkt niet, die is compleet zichzelf, niet gehinderd door gedachten over wat hij niet wil, wat hij niks vindt, wat hij had willen hebben, doen of zijn, het kan zich geen slachtoffer voelen. Zo ook de dieren, ze doen wat ze doen en zijn wat ze zijn.

Alles in de natuur is gewoon zichzelf en één met het geheel waar het zich bevindt, het is ermee verbonden. Al beseffen we het vaak niet, wij zijn ook verbonden met diezelfde natuur. Het is wat het is.

Wat te doen bij herfstblues: het is wat het is

Ons lijden begint met het denken dat wat er nu is niet goed genoeg is, er niet mag zijn, dat het beter moet, dat je slachtoffer bent van wat iemand jou heeft aangedaan. Maar weet je, het zijn maar gedachten: je eigen voorstellingen van ontevredenheid. Het komt en het gaat ook weer. Het zijn maar gedachten, gecreëerd door jezelf, vaak gekleurd door wat ‘men’ vindt dat je moet denken. Zet die gedachten eens op een afstandje en observeer ze eens. Zijn ze wel waar? Hoe weet je dat? Omdat je daar nu zo over denkt? Wat is jouw ‘bewijs’, is die wel waar? Is het überhaupt belangrijk? Gaat het daarom in het leven? Op het moment dat je jouw herfstblues loslaat en je bewust wordt van alle natuur om je heen waar je je mee kunt verbinden, daar eens werkelijke aandacht aan besteedt, wees dan opmerkzaam: kijk wat je ziet, hoort, ruikt, misschien proeft en voelt. Wees je daar volledig van bewust. Wat gebeurt er nu met jou?

Het is wat het is: wat er dan gebeurt

Ik zal je vertellen wat er met mij gebeurt: er valt een diepe stille vrede over mij heen en in mij, een soort leegte en tegelijkertijd warmte. Soms valt er een traan (of meer).  Ik ben er en verder niets. Ik voel me één met al wat is. Ineens hoor ik erbij. Ik ervaar ‘het is wat het is’. Mijn gedachten zijn niet weg maar worden stiller, milder. Ik voel dat er een innerlijke vrede in mij is, een diepe rust. Ik slaak ook letterlijk een diepe zucht. Er hoeft even niks: het is wat het is.

Vandaag kreeg ik de behoefte om de pracht van de natuur neer te leggen van wat ik vandaag heb gezien. Mijn intuïtie zei dat ik het in het patroon van mijn logo moest leggen: oneindige krachtige universele liefde. Ik heb er een foto van gemaakt vanuit verschillende punten. Kijk er eens goed naar. Wellicht vallen bepaalde dingen je op de ene foto wél op en op de andere niet. Wat zie je überhaupt: het mooie, het prachtige of zie je aftakeling? Het is wat het is, het klopt altijd. Wanneer je de herfstblues hebt: verander je perspectief, kijk eens vanuit een andere hoek, en zie of je het mooie ook kunt zien, horen, voelen.

Ben je geïnspireerd geraakt?

Het is prachtig herfstweer op dit moment: ga eens naar buiten en leg je eigen natuur kunstwerk neer. Gebruik gewoon wat je op dat moment ineens om je heen ziet, in de natuur, je eigen tuin en leg het neer in een patroon zonder erbij na te denken, vanuit je gevoel. Als je klaar bent: geniet ervan. Het is wat het is en dat is goed.

Wil je jouw creatie met mij delen? Stuur mij dan een foto met daarbij je ervaring, wat dit met jou heeft gedaan. Of wanneer je dit bericht via Facebook leest, deel je foto met je ervaring onderaan dit bericht. Ik wens je heel veel mooie ervaringen toe.

Over Sylvia

Natuurgeneeskundepraktijk Boxmeer

Natuurgeneeskundepraktijk Boxmeer

Het is mijn missie jou te begeleiden naar een goede gezondheid zodat jij je leven weer kunt gaan leven in plaats van lijden.

Gerelateerde artikelen

De belangrijke boodschap van Ontevredenheid

De belangrijke boodschap van Ontevredenheid

Ontevredenheid. Op zich niets slecht als er goede dingen uit voortkomen. Wat als het je leven beheerst? Dan is het goed om te onderzoeken waar het vandaan komt, wat de boodschap van Ontevredenheid is. Tijd om daar iets aan te doen met jezelf enkele vragen te stellen.

lees verder
Emoties als wegwijzer

Emoties als wegwijzer

Negatieve emoties stoppen we het liefst zo ver mogelijk weg, vooral die heftige emoties waardoor je je ongelukkig voelt. Maar wat gebeurt er als je juist deze emoties als wegwijzer gebruikt naar meer levensvreugde?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sylvia Peters Rit

Sylvia Peters Rit

Praktijk Natuurgeneeskunde & Bewustwording

I will be back soon

Sylvia Peters Rit
Hallo 👋
Waarmee kan ik je helpen?
Start Chat met Sylvia:
chat
Tweet
Share
Share
Pin