Home » Blog » Bewustwording » Onbewust krachtig verbonden

Onbewust krachtig verbonden

door | 10 apr, 2020 | Bewustwording

In deze tijd staat de wereld volledig op zijn kop, gestuurd door Corona, gestuurd door angst. Alsof Corona al wat leeft bedreigt. Als je het goed beschouwt worden we gevoed met informatie die ons angst inboezemt voor een onzichtbare vijand en waardoor de hele samenleving wordt platgelegd. Niet door het virus, nee, door de maatregelen die er genomen worden.

Ik wil niet de indruk wekken dat ik de situatie niet serieus neem. Natuurlijk gun je niemand het doorstaan van deze ziekte of dat iemand daaraan overlijdt. Maar dit is echt niet de enige bedreiging die er is en ook niet de laatste.

Leven doet wat het moet doen: zich voortplanten

Het is nu eenmaal zo dat de natuur zijn eigen gang gaat. De natuur is alles wat te maken heeft met léven, sterven en weer opnieuw geboren worden of ten dienste staan van het leven in het algemeen.

Het virus is niet onze vijand, het is een niet-levend wezen dat bestaat bij de gratie van ander leven in een systeem dat op dat moment zwakheden vertoont, hetzij door een al onderliggende ziekte, hetzij door ouderdom, hetzij door pure pech.

We vinden het heel normaal als we een zaadje planten, dat we het dan een goede voedingsbodem moeten geven met water, voldoende licht en ruimte om te laten groeien. Als het niet goed verzorgd wordt of niet de juiste condities krijgt om te groeien dan zal het niet groeien en gaat het dood.

Wij zijn natuur, wij zijn leven

Wij zijn zelf ook natuur. We begrijpen er niet zoveel van omdat we leren dat andere zaken belangrijker zijn, zoals geld en waardes die we aan van alles en nog wat geven, meestal dingen of zaken die geld kosten. We leren dat ziektes bestreden moeten worden met dingen die nog moeten worden ontwikkeld, echter, dat is pure lariekoek! Wat een arrogantie van de mens die nog lang niet alles begrijpt, maar wel denkt dat het het beter weet. Juist door ons ingrijpen, door meer te nemen dan we nodig hebben, doordat we denken dat we van alles moeten hébben zijn we vergeten wie we zijn: natuurlijke wezens die voorzien zijn van allerlei intelligente systemen om ons gezond te houden op voorwaarde dat we gebruik maken van wat de natuur ons heeft gegeven: planten om te eten met elk een eigen combinatie van voedingswaarde en slimme eigenschappen, dierlijke producten of dieren zelf, zuurstof, licht, water, voedingsstoffen uit de bodem enz. Dat alles om ons gezond te houden.

En wat doen wij, intelligentste wezens op aarde die wij zijn, althans dat wordt beweerd. wij putten onze eigen (voedings)bodem uit omdat we het beter schijnen te weten, we eten dood nepvoedsel uit de fabriek, we halen spullen uit de andere kant van de wereld wat we hier ook kunnen maken, bevuilen onze planeet met chemicaliën, natuurlijk het liefst niet in onze eigen omgeving, vergiftigen onszelf door van alles en nog wat dat wij mensen hebben uitgevonden en voor wat? Ego (ik wil de beste, mooiste, geweldigste of wat dan ook zijn), geld en voor sommige mensen onder ons macht.

Beste mensen, één van mijn voorbeelden is Gandhi, ja die man uit India vroeger, die zei: ‘there is enough for anyones need, but not enough for anyones greed.’

Wij zijn krachtig verbonden

Is het nu werkelijk allemaal zo ellendig? Ik denk ja én nee. We kunnen nog steeds laten zien dat we de intelligentse wezens zijn en dat we weer leren waarderen op welk een mooie planeet we leven die ons al in alles voorziet wat we nodig hebben als we het goed verzorgen. Ik vertrouw op jou als individu om deze tijd te gebruiken voor alle tips die je overal krijgt om tot stilstand te komen, te ervaren wat je hebt dat je eerst niet zag, te waarderen wat je al hebt en je eigen kracht en mogelijkheden te herontdekken. Jij bent namelijk zelf het machtigste en krachtigste wezen op aarde, jij kiest welke kant je opgaat: controle door mensen buiten jou of de wijsheid volgen die in jou zit.

Want of je het nu wilt of niet je bént al verbonden met de natuur, je moet je er alleen weer bewust van worden. Eet je sla eens bewust en kijk wat het heeft afgelegd om jou zijn leven te geven.

Wordt vervolgd in: Ik droom

Over Sylvia

Natuurgeneeskundepraktijk Boxmeer

Natuurgeneeskundepraktijk Boxmeer

Het is mijn missie jou te begeleiden naar een goede gezondheid zodat jij je leven weer kunt gaan leven in plaats van lijden.

Gerelateerde artikelen

Wat als antibiotica niet meer helpt?

Wat als antibiotica niet meer helpt?

De WHO meldt dat we afstevenen op antibioticaresistentie. Veel ziektes zullen dan weer dodelijk worden, want antibiotica helpen dan niet meer. Daarom is preventie en kennis over jou als natuurlijk wezen zo belangrijk. Lees meer in dit blog.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin