Home » Blog » Nieuws » Goede voornemens, maak je energie-balans op
Energie-balans met chakra's

Goede voornemens, maak je energie-balans op

door | 5 jan, 2023 | Bewustwording, Nieuws

Weer een jaar voorbij. Goede voornemens, waar ga je beginnen. Het zoveelste dieet omdat je last heb van alles wat je de laatste dagen gegeten hebt? Stoppen met ongezonde gewoontes? Vaak houdt iets je tegen om werkelijk en blijvend tot een succesvol eindresultaat te komen. Zoals veel ondernemers bekend zijn met het fenomeen ‘balansen’, kun je dat ook voor jezelf doen: je maakt de balans op. Ik bedoel daarmee je energie-balans.

Meestal beginnen we dan met alles wat we niet meer willen: niet meer zoveel eten, geen foute voeding meer, minder zitten, stoppen met roken, stoppen met alcohol, stoppen met ‘en ga zo nog maar even door’. Voelt niet zo lekker, alles wat niet meer mag van jezelf.

De positieve denkers zeggen dan, je moet een positief doel stellen: gezond eten, een goed dieet volgen, bewegen, naar de sportschool, ontspanning en ‘ga zo nog maar even door’. Overvalt dan meteen al een vermoeid gevoel zo van: ik moet al zoveel en ik heb het al zo vaak geprobeerd? Klopt, sommige dingen moeten nu eenmaal maar je hebt wel keuze. Waarom is die keuze dan zo moeilijk om vol te houden of deze überhaupt te maken?

Wat is een voornemen

Tja, een voornemen is slechts een gedachte, een plan om iets te gaan doen. Als je het plan vervolgens niet of niet helemaal uitvoert dan blijft het een voornemen. Er komt geen verandering in het resultaat. Dat geldt ook voor het beter lijkende woord ‘doelen stellen’. Doe je niks of half, wordt het niks. Maar ja, het is wel handig als je eerst weet waar je naartoe wilt.

Als je zelf je energie-balans opmaakt

Een gedachte is energie. Als jij ‘geen energie’ hebt kun je de energie-balans opmaken door te bedenken waardoor dat allemaal komt. Echter je hebt jezelf al 3x in de rondte gedacht over waarom het niet lukt. Ik beschreef de meeste zelfbedachte oplossingen hierboven al.

Het innerlijk creëert het uiterlijk

Heb je deze wel eens gehoord: zo binnen, zo buiten. Of: Innerlijk schept uiterlijk. Alles is energie zei Einstein. Krachtige uitspraken. Ben je blij dan zullen anderen dat aan je zien. Ben je gefrustreerd ook, je gedraagt je dan niet als zo’n aardig persoon, die je wel bént. Het gaat er ook niet om dat we ons altijd maar blij en nooit boos, verdrietig of gefrustreerd mogen voelen. Ook al houdt men ons voor dat ‘gelukkig’ zijn een constante staat van Zijn zou zijn. Niets is minder waar. Ze horen bij het leven. Dat accepteren geeft al een beetje rust, brengt alles wat meer in balans. De kunst is om in allerlei situaties je balans weer terug te kunnen vinden, even uit balans is niet erg. Dat doen Evenwichtige mensen. Mooi woord weer hé.

Ons innerlijk schept niet alleen wat we aan de buitenkant zien, maar ook de wereld om ons heen. Hé, nu wordt het interessant. Onze wereld is namelijk niet zo objectief, wordt niet door iedereen hetzelfde beleefd. Het wordt beïnvloedt door gedachtes van anderen. Ieder heeft zijn eigen Belevingswereld, hoe ‘de wereld’ ervaren wordt of hoe die zou moeten zijn. Onze belevingswereld ervaren we bewust én onbewust. Als je er niet uit komt, je allerlei redenen aanvoert om je niet aan je voornemen te houden dan is er misschien iets uit balans in je innerlijke onbewuste belevingswereld. Dan kun je denken tot je een ons weegt en je komt er niet uit. Niet zo vreemd in deze tijd waar schijnbaar oncontroleerbare invloeden ons leven lijken te beheersen. Schijnbaar en lijken, ja. Immers ons innerlijk schept het uiterlijk.

Hoe kan ik je helpen je energie-balans op te stellen?

Eén van de manieren om de energie-balans op te maken en te ontdekken wat jou innerlijk en onbewust nog dwars zit is de Oosterse benadering van energie-balans met de 7 chakra’s. Elk chakra heeft een eigen thema of eigen gedachtenthema’s. In mijn artikel ‘Wat zijn chakra’s’ kun je er meer over lezen.

Bijvoorbeeld: Wanneer je eerste chakra uit balans is dan voel je je onveilig, ben je altijd op zoek naar zekerheid, ben je angstig aangelegd en verlies je je vertrouwen in de wereld. Goh, zou dat een maatschappij-breed thema zijn? Het zou zo fijn zijn als je die veiligheid weer wel voelt. Dat kun je doen door oude gedachtenpatronen los te laten en oude vertrouwde weer toe te laten. Oud vertrouwd ja, want van oorsprong zijn alle chakra’s in balans.

Meten is ont-dekken

Chakra’s kun je meten, dat doe ik dan ook in mijn praktijk. De uitkomst van de meting bespreek ik met jou. Je lichaam wist en weet het al. Je kunt dan tot verrassende ‘aha’ momenten komen. Je ont-dekt jouw innerlijke Wijsheid weer (Eigen-Wijsheidheid, zo je wilt) en leert jouw Wijsheid weer in praktijk te brengen.

Nu breng je je voornemen wél in de praktijk en haal je je doel wél. Misschien kom je (eerst) tot een ander doel of is dat voornemen helemaal niet waar het werkelijk om ging. Want Onbewust wist je dat wel, maar het kwam gewoon niet in je op in je gedachten. Je gedachten gingen heel andere kanten op, naar: ‘ik ben niet tevreden met hoe het nu gaat’ bijvoorbeeld. Geen wonder dat je het niet volhield, het paste niet bij je. Je was verwikkeld in een innerlijke strijd, dat kost energie, nu hoeft dat niet meer. Je staat nu open voor meer mogelijkheden en gaat doen wat bij je past. Je hebt weer  Aan-Dacht voor leukere, lichtere zaken. Je hebt weer volop energie.

Je energie-balans is weer hersteld.

Wil jij ook je energie-balans opmaken en een frisse start maken in het nieuwe jaar met een keer een heel andere benadering? Neem dan contact met mij op middels het Contactformulier

Mijn voornemen: ieder-Een laten inzien, bewust maken van de Eigen-Wijsheid, de kracht die dat heeft. Als ieder-Een dat zou beseffen zijn we niet meer zo manipuleerbaar en creëren we met zijn allen een leven waarin alles meer of sneller weer in balans is: evenwichtig, zoals het van nature is en altijd zal zijn, met óf zonder ons. Dat is het Leven, met hoofdletter L. Wij zullen allen floreren.

 

 

Over Sylvia

Natuurgeneeskundepraktijk Boxmeer

Natuurgeneeskundepraktijk Boxmeer

Het is mijn missie jou te begeleiden naar een goede gezondheid zodat jij je leven weer kunt gaan leven in plaats van lijden.

Gerelateerde artikelen

Wat als antibiotica niet meer helpt?

Wat als antibiotica niet meer helpt?

De WHO meldt dat we afstevenen op antibioticaresistentie. Veel ziektes zullen dan weer dodelijk worden, want antibiotica helpen dan niet meer. Daarom is preventie en kennis over jou als natuurlijk wezen zo belangrijk. Lees meer in dit blog.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sylvia Peters Rit

Sylvia Peters Rit

Praktijk Natuurgeneeskunde & Bewustwording

I will be back soon

Sylvia Peters Rit
Hallo 👋
Waarmee kan ik je helpen?
Start Chat met Sylvia:
chat
Tweet
Share
Share
Pin