Home » Blog » Nieuws » Kalium en magnesium verminderen kans op hart- en vaatziekten
kalium en magnesium helpen hart- en vaatziekten te voorkomen

Kalium en magnesium verminderen kans op hart- en vaatziekten

door | 26 jan, 2022 | Nieuws, Voeding en leefstijl

Hart- en vaatziekten komen nog steeds veel voor samen met hoge bloeddruk. Tot nu adviseerde men om zoutloos te eten. Logisch want over het algemeen wordt er ook veel te zout gegeten. Er wordt nog steeds veel onderzoek gedaan naar het voorkómen van hart- en vaatziekten. Het blijkt dat het niet zo duidelijk is dat het verminderen van zout ofwel Natrium zo’n enorm bloeddrukverlagende werking heeft. Het is ook helemaal niet zo duidelijk dat vermindering van zout ofwel Natrium invloed heeft op het verloop van hart- en vaatziekten. Nu blijkt namelijk dat Kalium en Magnesium de kans op hart- en vaatziekten verminderen en niet persé Natrium of zout.

Voor het volledige onderzoek verwijs ik naar de volgende link: Bronartikel Orthofyto 12-1-2022

Kalium en Magnesium verminderen risico op hart- en vaatziekten, hoe zit dat?

De wetenschappers concluderen dat de inname van meer kalium en magnesium belangrijker lijken te zijn dan het verlagen van de natriuminname in het voorkómen van hart- en vaatziekten. Daarin vind ik de bevestiging van wat ik nooit heb begrepen: waarom altijd die éénzijdige nadruk op zoutinname.

Ik zal het je uitleggen.

Fysiologisch gezien houdt het lichaam Natrium en Kalium gehalte in evenwicht. Even heel simplistisch gezegd: wanneer er teveel Natrium in het bloed zit voegt het lichaam vanzelf Kalium toe om het Natrium-Kalium gehalte in het lichaam in balans te houden. Als er teveel Kalium in het bloed zit voegt het lichaam Natrium toe om de balans te herstellen. Er bestaat dus zoiets als een gezonde Natrium-Kalium balans. Nu kun je natuurlijk gaan letten op het innemen van zout. Dat is belangrijk omdat we over het algemeen al teveel zout eten.

Echter waar vaak niet aan wordt gedacht is dat we misschien ook te weinig Kalium eten. Wat je niet eet kan je lichaam immers ook niet gebruiken. Kalium en Magnesium tref je vooral aan in groente, fruit, aardappelen, vlees, vis, noten en ook in melkproducten en brood. Het is algemeen bekend dat de meeste mensen veel te weinig groenten en fruit eten: de grootste bronnen van Kalium en Magnesium. Als we ons meer richten op gezonde voeding verminderen we automatisch de inname van de hoeveelheid Natrium naar een gezonder niveau. Bijkomend voordeel is dat dit tevens meerdere gezondheid bevorderende voordelen heeft voor het geheel: lichaam én geest.

Conclusie: wat te doen in het dagelijks leven?

De conclusie die we hier uit trekken is dat je niet alleen één bepaald voedingsmiddel moet mijden maar juist veel verschillende voedingsmiddelen zou moeten eten oftewel: eet meer groenten en fruit! Als je dat doet zal je je over het algemeen al een stuk beter voelen. Lees ook hoe voeding je medicijn kan zijn.

 

Over Sylvia

Natuurgeneeskundepraktijk Boxmeer

Natuurgeneeskundepraktijk Boxmeer

Het is mijn missie jou te begeleiden naar een goede gezondheid zodat jij je leven weer kunt gaan leven in plaats van lijden.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sylvia Peters Rit

Sylvia Peters Rit

Praktijk Natuurgeneeskunde & Bewustwording

I will be back soon

Sylvia Peters Rit
Hallo 👋
Waarmee kan ik je helpen?
Start Chat met Sylvia:
chat
Tweet
Share
Share
Pin