Home » Blog » Nieuws » Wat als antibiotica niet meer helpt?
Wat als antibiotica niet meer werkt

Wat als antibiotica niet meer helpt?

door | 6 sep, 2022 | Bewustwording, Nieuws

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt voor een ‘post-antibiotisch tijdperk’, waarin veel van de toepassingen van de moderne geneeskunde onmogelijk zijn geworden. Je spreekt dan over antibioticaresistentie. Drie kwart van alle landen ter wereld hebben geen plan om duurzaam met antibiotica om te gaan terwijl ze hiervan al heel lang op de hoogte zijn. Stel je dus voor: wat als antibiotica niet meer helpt?

Resistentie tegen antibiotica is in feite een natuurlijk fenomeen, maar kan in de hand gewerkt worden wanneer ze te pas en te onpas voorgeschreven worden. Vele mensen geloven nog steeds onterecht dat antibiotica tegen griep en verkoudheid werken. Neem ze dan dus niet in! Resistentie kan ervoor zorgen dat vele westerse ziekten die nu bestreden worden met antibiotica straks weer dodelijk worden en dat complicaties na chirurgische ingrepen onbehandelaar worden. Infecties kunnen in de toekomst de grootste bedreiging vormen voor de wereldgezondheid!

Wat als antibiotica niet meer helpt?

Dan hebben we dus echt een probleem. Het is daarom dat het zo belangrijk is om te voorkómen dat je ziek wordt door goed voor jezelf te zorgen door pure voeding, meer beweging en het vermijden van chronische stress. Dat betekent dat je de natuur, wat jij bent, een handje helpt i.p.v. belast, dat je toch écht wat tijd voor jezelf vrij maakt. Jaja, denk je dan, dat weet ik, niks nieuws. Tegen mij werd altijd gezegd: weten en niet doen = niet weten. Gooi dus al je excuses overboord en begin je leefstijl eens onder de loep te nemen. Je krijgt er onbetaalbaar veel voor terug.

Heb je beginnende klachten of al langer klachten? Wanneer je bovenstaande toepast zal er al verbetering optreden. Kom je er niet uit neem dan gerust even contact op. De natuur heeft namelijk al lang oplossingen bedacht. Als je die weet dan weet je ook wat je zelf kunt doen en wat we samen kunnen doen zodat je klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Wacht niet af en onderneem meteen actie: maak nu een vrijblijvende afspraak.

Bronnen:
http://www.who.int/entity/drugresistance/documents/situationanalysis/en/…
https://www.bbc.com/future/article/20161010-all-you-need-to-know-about-the-antibiotic-apocalypse
Lynda Ware. Apocalypse now: antimicrobial resistance. November 13, 2017
https://www.evidentlycochrane.net/apolcalypse-now-antimicrobial-resistance/

Over Sylvia

Natuurgeneeskundepraktijk Boxmeer

Natuurgeneeskundepraktijk Boxmeer

Het is mijn missie jou te begeleiden naar een goede gezondheid zodat jij je leven weer kunt gaan leven in plaats van lijden.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin