Home » Blog » Bewustwording » Angst vergaat en liefde is besmettelijk
Hartsbewustzijn

Angst vergaat en liefde is besmettelijk

door | 25 mei, 2021 | Bewustwording

Vaak bij een familie-opstelling komen er zulke mooie inzichten naar boven die in 1x je wereld kunnen veranderen en die je totáál niet verwacht. Tijdens een opstelling kun je niet alleen personen opstellen. Je kunt ook een woord opstellen. Zo heb ik pasgeleden een opstelling gedaan met het woordje angst. Ik liet de persoon zelf de energie van dat woord ervaren en wat bleek: angst zelf heeft geen angst, die kent het niet!

Je zou verwachten dat het woordje angst precies ‘weet’ wat angst is en dat het een boodschap voor ons heeft. Niets van dat alles, er was volkomen rust. Wat gebeurde er bij die persoon? De angst was in 1 klap weg! Ik dacht toen, jaja, eerst even testen en ik plaatste haar zeg maar aan de rand van de situatie waar ze eerder bang voor was. Maar ze deed meer! Ze durfde ineens te doen waar ze al 2 jaar zo bang voor was. Tranen van vreugde en ontroering. Bij haar én bij mij.

Waarom vertel ik dit verhaal? In deze tijd leven wij in een periode van angst. Tenminste, als je naar het nieuws luistert en aanneemt dat alles wat daar gezegd wordt waar is. Maar wat is angst dan eigenlijk? NIETS dus, het bestaat niet echt. Het bestaat alleen in je hoofd doordat je een voorstelling maakt van wat zou kunnen gebeuren. Waarom, omdat het anderen ook overkomt?

Angst in het engels is FEAR. Als je van de letters woorden maakt krijg je dit: False Evidence Appearing Real. Ken je het verhaal van die rode auto die niemand heeft en als je er zelf één hebt ineens iedereen een rode auto heeft? Zo gaat het ook met angst. Trap er niet in! Angst bestaat niet. Het is vals bewijs dat iets echt lijkt. Alles wat echt is blijft bestaan, alles wat onecht is ebt weg. Hoe doe je dat dan als de rest van de wereld ook angstig is?

Kijk, lees of luister niet de hele dag naar het nieuws. Laat het dagelijkse nieuws voor wat het is. Ga terug naar je binnenste, naar je hart. Het hart dat er altijd is zolang je leeft. Je hart dat alles al ‘weet’ voordat jij je er überhaupt bewust van bent. Voel de liefde die daar is en je angsten lossen op, ze bestaan immers niet. Wist je dat liefde besmettelijk is, besmettelijker dan angst?

Verspreid de liefde die je voelt, heb compassie, wees vriendelijk, glimlach, wees dienstbaar, doe een ander een plezier. Anderen merken jouw liefde op. Je kunt er niks aan doen, jij raakt de ander met jouw hart. Je zult zien dat dat een goede invloed op die ander heeft, waardoor ook zijn of haar angst minder wordt. Er weer vertrouwen komt, meer liefde op de voorgrond. Die ander zal zijn of haar hart op hun beurt laten spreken voor weer een ander.

Voel je het al aankomen? Liefde is besmettelijk, laten we die dus naar hartenlust verspreiden voor een mooiere en lichtere wereld. Maak je geen zorgen over die achterblijvers die maar angst en paniek blijven zaaien, die volgen vanzelf. Liefde is immers besmettelijk? Angst vergaat maar liefde blijft altijd bestaan. Laten we vanaf NU iedereen naar hartenlust besmetten!

Over Sylvia

Natuurgeneeskundepraktijk Boxmeer

Natuurgeneeskundepraktijk Boxmeer

Het is mijn missie jou te begeleiden naar een goede gezondheid zodat jij je leven weer kunt gaan leven in plaats van lijden.

Gerelateerde artikelen

De belangrijke boodschap van Ontevredenheid

De belangrijke boodschap van Ontevredenheid

Ontevredenheid. Op zich niets slecht als er goede dingen uit voortkomen. Wat als het je leven beheerst? Dan is het goed om te onderzoeken waar het vandaan komt, wat de boodschap van Ontevredenheid is. Tijd om daar iets aan te doen met jezelf enkele vragen te stellen.

lees verder
Het is wat het is:  kom uit de herfstblues

Het is wat het is: kom uit de herfstblues

De herfst: bij uitstek de tijd van oogsten en afsluiten. Als de bladeren vallen hebben we soms last van herfstblues, een depressie binnen in onszelf. Niks is goed. Maar is dat wel zo? Het zijn maar gedachten. Kijk naar de natuur: het is wat het is. Lees in deze blog hoe je daar gebruik van kunt maken om uit de herfstblues te komen naar innerlijke rust.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin