Een bananenpannekoek is lekker als ontbijt of om koud mee te nemen. Natuurlijk kun je de bananenpannekoek ook als dessert eten.
Geen suiker toegevoegd. Glutenvrij.
Dit recept is voor 2 personen
Bereidingstijd ca. 15 minuten
Ingrediënten:
- 50 gr speltbloem, havermoutbloem of boekweitbloem
- 1 rijpe banaan
- 2 eieren
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- klontje ghee of kokosolie om in te bakken
- Eventueel extra: 50 gr rood fruit zoals blauwe bessen of aardbei
- Eventueel kaneel
Prak de banaan tot moes en meng met de eieren, bloem en bakpoeder. Als je nog wat extra fruit toevoegt, deze er nu bij doen of bewaren als topping.
Verwarm het klontje ghee of kokosolie in een koekenpan en bak kleine pannekoekjes van ongeveer 8 cm doorsnede aan beide kanten goudbruin op laag vuur. Voeg nu de extra’s toe en als je het lekker vindt strooi een beetje kaneel over de bananenpannekoek.
Eet smakelijk!