Gezond eten is vooral puur eten: kiezen voor onbewerkte en volle producten. Dat is het uitgangspunt van PuurGezond. Kies bij elke maaltijd voor een basis van onbewerkte producten en je zit goed. Pure producten zijn bijvoorbeeld groenten, fruit, volle graanproducten, zuivel, noten en zaden, eieren, vlees en vis.

Een PuurGezonde voeding is vooral erg smakelijk en ook nog eens volwaardig. Pure, onbewerkte producten leveren namelijk meestal meer vitamines, mineralen, vezels en andere voedingsstoffen dan bewerkte en geraffineerde producten. Bovendien is een PuurGezonde voeding gezond. Steeds meer onderzoek laat zien dat onbewerkte voeding gunstig is voor het gewicht en het risico op ziekten verlaagt.

PuurGezond is een platform over gezonde voeding, waarbij onbewerkt eten en zelf koken centraal staan. PuurGezond is ontwikkeld door drie diëtisten en een voedingswetenschapper en veel diëtisten, gewichtsconsulenten en leefstijlcoaches kunnen zich vinden in de visie van PuurGezond. Ik heb me met mijn praktijk aangesloten bij PuurGezond en gebruik onder andere de PuurGezond Piramide in mijn voorlichting.

De uitgangspunten van PuurGezond zijn gebaseerd op de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad. Er zijn Richtlijnen PuurGezond opgesteld voor volwassenen en kinderen. Deze vormen de basis voor de PuurGezond Piramide, de basisprincipes van PuurGezond en de PuurGezond aanbevolen hoeveelheden voedingsmiddelen. PuurGezond leert je je eigen goeroe te zijn.

Wanneer PuurGezond

PuurGezond is geschikt voor jou als je wilt afvallen omdat je dat zelf wilt, bij hart- en vaatziekten en diabetes type 2 of als je je gewoon lekkerder in je vel wilt voelen.

Véél lekkerder!

Eten zonder pakjes en zakjes, eten dat je gemakkelijk zelf bereidt en dat ook nog eens heel lekker smaakt. Kunstmatige toevoegingen blijken volledig overbodig, want onbewerkte producten zitten vol smaak. Wanneer je eenmaal je zelfgemaakte soep hebt geproefd merk je dat dat écht beter smaakt dan uit een blik. Kruiden, fruit en vers vlees of vis: je proeft dat puur écht lekkerder is.

Snel en gemakkelijk: écht waar!

Een soep, avondmaaltijd, of lunch is snel klaargemaakt als je de juiste foefjes kent. Ik zal niet nalaten je deze te leren, want ik doe het zelf ook.

Puur en Gezond: niet vullen maar voeden

Pure, onbewerkte producten zorgen ervoor dat je alle voedingsstoffen binnen krijgt, zoals vezels, vitamines en mineralen. Je wordt bijna vanzelf gezonder. Dat merk je: je zit beter in je vel!

Op gewicht blijven

Afvallen is één ding, op gewicht blijven is moeilijker, of toch niet? Met de juiste strategieën gaat het je wel lukken, dat weet ik zeker!