Paprikasoep zelf maken is heel gemakkelijk en heel smakelijk. Deze ga je vast vaker maken. Geschikt voor alle etenstijden van de dag, ja ook het ontbijt. Waarom niet? Voor 4 soepkoppen.
Glutenvrij, koolhydraatarm.
Ingrediënten:
- 3 rode paprika’s
- 1 ui
- kokosolie, ghee of olijfolie
- 0,5 liter kokosmelk
- 0,5 liter water
- boulionblokjes of boulionpasta voor 1 liter (zonder E621!)
- kleine gele en/of groene paprika’s
- peterselie en peper naar smaak
Snijd de rode paprika’s in stukken, evenals de ui. Bak ze in het gekozen bakvet tot ze gaar zijn. Doe de kokosmelk, het water en de boulion erbij. Pureer met bijv. een staafmixer. Snijd de kleine gele en/of groene parika’s in kleinere stukjes ter garnering en voeg ze toe aan de soep. Voeg naar smaak nog (verse) peterselie en peper toe naar smaak.
Tips
- Experimenteer eventueel met lente-ui, bieslook, basilicum i.p.v. de peterselie. Laat je creativiteit de vrije loop en pas gerust aan naar smaak.
- Neem mee naar het werk en warm het daar op. Overigens ook koud lekker.
- Maak wat meer in porties (van 2) voor in de diepvries. Dan heb je ook al wat voor drukke dagen.