Home » Blog » Bewustwording » Zomervakantie – ontspanning of vakantie drukte
Vakantie ontspanning of vakantiedrukte

Zomervakantie – ontspanning of vakantie drukte

door | 21 jul, 2023 | Bewustwording

Zomervakantie! Lekker er even tussenuit, lekker voor je ontspanning…… of toch niet? Is de ontspanning juist ver te zoeken en heb je last van vakantie drukte.

Ik weet nog wel van de geschiedenislessen over de vorige eeuw, ja nog maar zo kort geleden, dat er 7 dagen in de week gewerkt moest worden. lange dagen en amper vakantie. Ergens halverwege de 20e eeuw is ervoor gezorgd dat we pauzes kregen, een 8-urige werkdag, vrije dagen, vakantie en nog veel meer. Dat is er niet voor niets. Je hebt het nodig om goed te kunnen blijven functioneren, ook op de lange termijn.

En nu? We hebben ze nog steeds, maar…. sta jij tegenwoordig ook altijd ‘aan’? Je mobiele telefoon in de aanslag om maar niks te missen op het werk, om te voorkomen dat je ná je vakantie die waslijst maar niet weggewerkt krijgt. Of omdat je denkt en je werk ook, dat je niet te missen bent? Denk je écht dat de wereld niet doordraait zonder jou tijdens je vakantie? Door het jaar heen ook de werktelefoon dag en nacht aan? Om maar niet te spreken van de social media, het ‘ontspannende’ nieuws met de zoveelste crisis, altijd klaar staan voor iedereen? De hele vakantie lekker volgepland om van alles te doen? Het blijkt dat 1/3 van de Europese bevolking toch bereikbaar is voor het werk in de vakantie. Weten we nog wel wat we moeten doen of juist niet doen in de vakantie. Mogen we van onszelf nog ‘niks’ doen?

Vakantie drukte. We zijn zo bezig met bezig zijn dat we niet meer weten wie we zijn als we niet werken of wat we met onszelf aan moeten als we met vakantie zijn voor zover we die niet al hebben vol gepland.

Relax! Leg die telefoon héél ver weg zodat je er niet meteen bij kunt. Slaak een diepe zucht en ga er eens lekker voor zitten of liggen. Doe ff niks en gebruik je zintuigen. Hoor het ruizen van de zee, de bladeren in de bomen, voel het briesje langs je huid, de warmte van de zon, de regendruppel, ruik eens hoe heerlijk die exotische bloemen geuren en kijk eens naar die blauwe lucht. Of kijk naar die grauwe lucht, die is ook heel bijzonder. Proef bewust wat je eet, sta er eens bij stil hoe die op je bord kwam met dankbaarheid voor wat je hebt. Geniet bewuster van je vakantie.

Sta eens even stil en ben er met heel je hart. Geniet ervan! Voel je vrij! En als je iets doet zorg dan dat het iets is waar je blij van wordt, waar het kind in je weer naar boven mag komen. Ga spelen! Ja, ook als je geen kinderen hebt. Dat is ontspannende inspanning. Je zult merken dat waar je je al die tijd geen tijd voor gunde, je nu laat ontspannen. Nu kan het! Daar knap je van op. Genoeg om er de rest van het jaar weer te zijn voor je werk, je familie en vrienden, maar nu ff niet. Maak er gebruik van. Daar is vakantie voor.

Fijne ontspannende vakantie toegewenst!

 

 

Over Sylvia

Natuurgeneeskundepraktijk Boxmeer

Natuurgeneeskundepraktijk Boxmeer

Het is mijn missie jou te begeleiden naar een goede gezondheid zodat jij je leven weer kunt gaan leven in plaats van lijden.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sylvia Peters Rit

Sylvia Peters Rit

Praktijk Natuurgeneeskunde & Bewustwording

I will be back soon

Sylvia Peters Rit
Hallo 👋
Waarmee kan ik je helpen?
Start Chat met Sylvia:
chat
Tweet
Share
Share
Pin