Familie: we kunnen er hele verhalen over vertellen en ieder lid van het gezin heeft zijn eigen verhaal. Een familie opstelling geeft verhelderende en bevrijdende inzichten. Laat me uitleggen wat ik daarmee bedoel.

We leven allemaal in menselijke systemen zoals ons gezin, ons werk, de vereniging waar we op zitten, de school en opleidingen die we volgen, onze vriendenkring, etc. De regels en ook onbewuste wetten in dergelijke systemen zijn vaak ingewikkeld. Binnen het systeem waarin je wordt groot gebracht krijg je een plek toegewezen of neem je een plek in. Hierdoor ontstaan er op een diep en onbewust niveau bewegingen naar elkaar toe waarin alle leden in het systeem liefdevol en met respect met elkaar omgaan.

Er kan echter een verwikkeling in je systeem zijn die belemmerend werkt. Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in de systemen (gezin van herkomst) waarin we zijn opgegroeid. We hebben bekrachtigende en beperkende patronen, vaak uit loyaliteit, meegenomen. Deze (beperkende) patronen kom je in je huidige leven vaak weer tegen binnen nieuwe systemen bijvoorbeeld je relatie of je werk.

Zie hier een filmpje van PsyNed  https://youtu.be/MAdVCSCzHq4

Inzicht zonder veel woorden

Familieopstellingen is een methode die, zonder veel woorden, ons laat zien welke plek we in ons huidige gezin of onze familie van herkomst innemen. Er wordt gewerkt met een lichamelijk, energetisch en emotioneel krachtenveld, dat zichtbaar gemaakt wordt met behulp van opstelde mensen of dingen. Opstellingen helpen om tot dan toe verborgen of half bewuste verbanden te zien, én wat mogelijke wegen zijn om ons, liefdevol, los te maken uit belemmerende verwikkelingen.

 

Opstellingen zijn ook een manier van naar de wereld en het leven kijken: zonder oordeel, zonder dat het één beter is dan het ander. Met name dit aspect wordt door veel deelnemers als prettig en bevrijdend ervaren en zal ik tijdens een opstelling ook bewaken. Het is een bijzondere ervaring die je kijk op het leven zal veranderen.

Voor wie?

Opstellingen kunnen verhelderende en bevrijdende inzichten geven voor als je worstelt met vragen over:

  • relaties met je partner, met je ouders, broers of zussen en met je kinderen
  • de problemetiek binnen samengestelde gezinnen
  • je eigen leven, over patronen die steeds terugkomen
  • over een diep onverklaarbaar verdriet of het steeds vastlopen in allerlei situaties
  • waarom je je verloren, boos, depressief of angstig voelt
  • begrip voor (vage) gezondheidsklachten
  • werkgerelateerde problemen
Sylvia Peters Rit

Sylvia Peters Rit

Praktijk Natuurgeneeskunde & Bewustwording

I will be back soon

Sylvia Peters Rit
Hallo 👋
Waarmee kan ik je helpen?
Start Chat met Sylvia:
chat