Meten, weten en de juiste Raymedy: zo simpel is het!

Raymedy is dé manier om (langdurige) klachten aan te pakken. Het resultaat telt. De insteek van de Raymedy methode is dat er na drie behandelingen genoeg vooruitgang moet zijn in het klachtenbeeld. De ervaring leert inmiddels dat dit bijna altijd het geval is.

Raymedy is een wetenschappelijke methode gebaseerd op westerse natuurkundige wetten, die gebruik maakt van de acupunctuurkennis uit de oosterse geneeswijze. Met behulp van een weerstandmeting op verschillende acupunctuurpunten worden de energiebanen, ook wel meridianen genoemd, in het lichaam gemeten.

Je kunt je vast voorstellen dat als er in je lichaam een klacht is en er stroomt daar niet voldoende energie dat het dan lastig zal worden voor het lichaam om die klacht op te lossen. Vergelijk het met een tuinslang waar een knik in zit, het water stroomt dan ook niet lekker door.

Raymedy geeft je een beeld van de verdeling van de energie en kan hiermee aan de slag om er voor te zorgen dat je lichaam het zelf kan oplossen.

Te behandelen klachten

Raymedy methode is breed inzetbaar. Natuurlijk kan of mag niemand in de gezondheidszorg de garantie geven dat een aanpak in alle gevallen werkt. Desalniettemin boekt de Raymedy methode al jarenlang goede resultaten. Deze successen zijn terug te vinden op een breed vlak. Het is onmogelijk alle specifieke klachten te verwerken op deze site. Mis je informatie en wil je een antwoord op de voor jou belangrijke vragen stuur dan een e-mail of bel me even.

Een beknopte lijst met mogelijke aandoeningen waarvoor je behandeld kunt worden:

 • Huidproblemen: acne, psoriasis, eczeem
 • Allergiën en intoleranties
 • Blessures: pezen, spieren, sport
 • Herstel na een operatie, wond- en littekenbehandeling, herstel versnellen ook bij breuken
 • Buikklachten: verteringsproblemen, maag-darm klachten
 • Chronische klachten
 • Fibromyalgie
 • Hooikoorts
 • Hormonale klachten: menstruatie, overgang
 • Klachten veroorzaakt door bacteriën, virussen, schimmels en parasieten: q-koorts, lyme, griep, pfeiffer enz.
 • Migraine
 • Nek- en schouderklachten: spierspanning, frozen shoulder
 • Stress en burnout
 • Onverklaarbare vermoeidheid
 • Pijnklachten
 • Rugklachten
 • Slecht slapen/slapeloosheid
 • Terugkerende ontstekingen
 • Trauma

Staat jouw klacht er niet bij? Bel of mail me dan gerust! Of maak een vrijblijvende kennismakingsafspraak.

Raymedy: hoe het werkt

Het resultaat telt. De insteek van de Raymedy methode is dat er na drie behandelingen genoeg vooruitgang moet zijn in het klachtenbeeld. De ervaring leert inmiddels dat dit bijna altijd het geval is.

Hoe ziet een behandeling er uit?

Beginnen met meten – meten is weten

De kracht van Raymedy zit onder andere in het inzichtelijk maken van de plaatsen waar voldoende, te weinig of te veel energie in uw lichaam zit. Een behandeling start altijd met het meten van deze energie.

Dit gebeurt door middel van  een digitale druk pen die aangesloten is op een laptop. Hiermee wordt de weerstand in het lichaam gemeten en via de computerapplicatie kunnen zo problemen in energiebanen gelokaliseerd en inzichtelijk gemaakt worden. Voor de meting gebruiken wij het uiteinde van de vingers en tenen. Je ziet de verdeling van de energie zelf ook in het beeldscherm en samen bespreken we je klachten en wordt gekeken of deze te verklaren zijn door de verdeling van de energie.

Scannen

Als daar aanleiding voor is dan wordt er een thermografische scan gemaakt. Hiervoor neem je een comfortabele houding aan en worden er 6 thermometers op je geplakt. Deze thermometers registreren de temperatuur terwijl er via licht en magneetveld therapie signalen naar je worden gestuurd. Dit zijn test signalen van 10 seconden. Dit is juist genoeg tijd voor je lichaam om van temperatuur te veranderen. Op het scherm is dan duidelijk te zien onder invloed van welke therapie de temperatuur van je lichaam verandert. Zo weet ik precies met welke therapie je op dat moment het meest geholpen bent.

Behandelen

De signalen die uit de thermografische test naar voor komen samen met je klacht bepalen hoe de behandeling eruit gaat zien. Dit plan bestaat uit behandelingen met Raymedy´s.  Raymedy’s zijn behandelingen die op celniveau uw lichaam aanzetten om zichzelf te repareren. Het klinkt nogal moeilijk maar dat is de werking van een cholesterolremmer ook.

De Raymedy’s kunnen worden gegeven met verschillende apparaten. De software stuurt het apparaat via de laptop aan. Er wordt gewerkt met licht en/of magnetisch veld. Zelfs de kleinste celstructuren worden door het licht en magnetisme beroerd. De meting en behandeling verlopen pijnloos en duren ongeveer 1 uur en 15 minuten.

Na de behandeling

Na het behandelen word je met de meetpen opnieuw doorgemeten. Hierdoor kun je direct zien welke invloed de behandeling op je heeft. De meeste behandelingen hebben direct invloed op je systeem. Het is belangrijk om op deze dag voldoende water te drinken.

Vervolg

De eerstvolgende behandeling start weer met het meten op de handen en voeten. Zo kun je direct in het scherm zien welke punten verbeterd zijn en welke juist aandacht nodig hebben.

Naast de thermografische scans zijn er nog andere behandelingen mogelijk. Zoals een littekenbehandeling of het ontstoren van vaccinaties.

Het kan zijn dat je apparatuur mee krijgt om een behandeltraject op maat thuis te vervolgen. Zo hoef je niet altijd naar de praktijk te komen. Na afloop van het behandeltraject kom je terug naar de praktijk en bekijken we de resultaten.