Reiki is een helingsmethode door handoplegging dat stamt uit Japan en dateert uit het einde van de 19e eeuw. Dr. Usui is de grondlegger van deze methode. De helende energie kan op vele niveaus en op verschillende manieren plaatsvinden.

Reiki is een japans woord. Rei betekent universele, grenzeloze en onuitputtelijke energie. Ki betekent een deel van deze energie, onze persoonlijke levenskracht. Reiki betekent dus het samenvloeien van de universele energie met onze persoonlijke levenskracht. Ook andere culturen en religies werken met deze energie. In India noemt men het prana, de chinezen gebruiken de term chi (letterlijk vertaald ziele-energie). Christenen noemen het Licht of de Goddelijke Kracht en anderen noemen het bioplasma of orgon. De essentie is echter steeds dezelfde: onvoorwaardelijke liefde. Het brengt ons direct in contact met de creatieve intelligentie en vitale energie van het universum.

Reiki leert je dat pijn, lijden en ziekte worden veroorzaakt doordat we op een bepaald moment zijn gescheiden van de eenheid van de natuur. Het is onze eenzaamheid, onze gevoelens van isolement die pijn en lijden veroorzaken. Het leert je opnieuw in contact je komen met jezelf. Het is een manier om je weer terug naar de basis te brengen: in contact met je lichaam, jezelf en wie je werkelijk bent. Je leert je weer in verbinding te stellen met waar je vandaan komt als onderdeel van een groter geheel. Het zelfgenezend vermogen wordt hiermee geactiveerd.

Energie ontvangen

Reiki helpt je ontspannen in het leven te staan, tot rust te komen, te herstellen van spanningen en je meer bewust te worden van je lichaam en de seintjes die het je geeft. Dat kan door één of meer behandelingen te ondergaan. Een behandeling duurt ongeveer 1/2 – 1 uur, afhankelijk van wat er nodig is. Hiervoor kun je eenvoudig een afspraak maken.

Het kan ook ingezet worden als onderdeel van een behandeltraject, bijvoorbeeld bij stress en burnout.

Energie geven

Om Reikibehandelingen te kunnen geven moet je worden ingewijd. Als Reiki-Master mag ik die inwijding verzorgen en je begeleiden bij je reis. Reiki is gemakkelijk te leren en door te geven. Als je Reiki geeft ben je eenvoudig een kanaal die de levensenergie doorgeeft. Tijdens de behandeling wordt er geen energie weggenomen, integendeel: deze wordt alleen maar meer voor zowel degene die met Reiki behandeld wordt als voor de behandelaar. Je wordt gevoeliger voor of bewuster van de energie rondom je en leert deze bewust in te zetten. Het verandert je manier van kijken naar de wereld en hoe je met zaken omgaat.

Als je geïnteresseerd bent om zelf Reiki te geven neem dan contact met mij op voor een kennismakingsgesprek: afspraak-maken Tijdens dit gesprek kan ik uitleggen wat er bij komt kijken om zelf Reiki te kunnen geven.

Sylvia Peters Rit

Sylvia Peters Rit

Praktijk Natuurgeneeskunde & Bewustwording

I will be back soon

Sylvia Peters Rit
Hallo 👋
Waarmee kan ik je helpen?
Start Chat met Sylvia:
chat