Ik ben erkend E.E.N.® therapeut. E.E.N.® staat voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde. Eclectisch betekent ‘uit alle systemen het beste halen en er tevens de Eenheid in zien’. De therapie is gebaseerd op Oosterse, Westerse, de traditionele Chinese en nog oudere volksgeneeskunde.

Holistische benadering

De E.E.N.® therapie is een holistische geneeswijze. Er wordt gekeken naar de balans tussen lichaam, geest en bewustzijn. De behandeling is een causaal gerichte therapie. Dat betekent dat altijd naar de oorzaak van achterliggende klachten wordt gekeken en verbindingen worden gelegd met lichaam, geest en bewustzijn. Klachten worden dan begrepen en verwerkt. Belangrijk is dat er balans bestaat tussen de systemen. Als de balans wordt kan het zelfgenezend vermogen zijn werk doen. Er wordt een holistische diagnose gesteld via een uitgebreide anamnese, polsdiagnostiek en psychonomie, waardoor een goed beeld ontstaat van de klacht en de eventuele oorzaak.

Werken met het chakrasysteem

Er wordt gewerkt vanuit de energie en de stof. Het is een fysieke behandeling op basis van symptomen, terwijl de oorzaak wordt gezocht op het niveau van bewustzijn, het energetisch en fysieke lichaam. Er wordt gewerkt vanuit het chakrasysteem. Wanneer er een verstoring is in het lichaam is deze ook terug te vinden op chakra-niveau.

Werken met het meridiaansysteem

De E.E.N.® therapie is energetisch van aard en werkt vanuit het meridiaansysteem. Blokkades op energetisch/emotioneel/fysiek niveau in het energiesysteem en lichaam worden opgespoord en de energie hersteld. Met de begrippen yin en yang worden verstoringen in de dynamiek en de balans uitgedrukt. Herstellen van de balans betekent dat energie weer kan stromen zodat het lichaam zichzelf weer kan herstellen.

Ondersteunende therapiën

Binnen de E.E.N.® therapie wordt gebruik gemaakt van diverse ondersteunende therapieën in het behandelen van:

  • voedingsintoleranties
  • drainageproblemen
  • fysieke verstoringen
  • toxine belasting
  • thematherapie
  • kracht van vergeving
  • psychotherapie
  • endocrinologie
  • handreflexzonetherapie

Waarom E.E.N.® therapie

Genezing komt altijd van binnenuit: 95% van onze klachten komen vanuit het onderbewuste. Het zijn vaak ervaringen die zijn opgeslagen in het celgeheugen die nog niet goed zijn verwerkt.

Je kunt dan ook eigenlijk dankbaar zijn voor de symptomen die je ervaart. Het zijn tekenen vanuit je lichaam dat het uit balans is en dat je actie moet ondernemen om gezond te blijven.

Je leert opnieuw open te staan voor je innerlijke signalen en op de stroom van het leven te vertrouwen. Je durft weer te vertrouwen op jezelf. Het lijkt op het eerste gezicht misschien heel onwaarschijnlijk of ‘zweverig’ omdat we zo niet meer worden opgevoed en onderwezen. Toch is het heel logisch als je deze kennis over je eigen natuur weer tot je neemt en leert gebruiken.

De innerlijke wijsheid die je dan verkrijgt kun je toepassen op alle gebieden van het leven: relaties, werk en gezondheid.

Indicatie: de E.E.N.® therapie kan in alle leeftijdsfasen worden ingezet en is een op zichzelf staande therapie maar kan ook ter ondersteuning en aanvullend worden ingezet naast een reguliere behandeling.

Contra-indicatie: sommige lichamelijke symptomen en psychische stoornissen. In dit geval zal  ik doorverwijzen naar de reguliere hulpverlening.

 

Sylvia Peters Rit

Sylvia Peters Rit

Praktijk Natuurgeneeskunde & Bewustwording

I will be back soon

Sylvia Peters Rit
Hallo 👋
Waarmee kan ik je helpen?
Start Chat met Sylvia:
chat